четверг, 23 января 2014 г.

Шоколад

1 . Найдорожчий шоколад у світі. « Madeleine » був створений кулінаром Фріцем Кніпшілдтом з американського штату Коннектикут.

2 . Перша в світі шоколадна плитка була випущена в 1842 році Англійської шоколадною фабрикою Cadbury.

3 . Першими людьми , яким довелося спробувати какао , були Мокая і Омелька , які жили на південному сході Мексики близько 1000 років до нашої ери.

4 . Монтесума Хокойотцін ( Монтесума II) - 9 -й імператор ацтеків , був одним з найбагатших і найвпливовіших людей у світі. Він також був відомий як король шоколаду. Вершиною його можливостей стали збір і накопичення майже мільярда какао -бобів.

5 . Майя використовували шоколад в хрещеннях і одруження , іноді замість крові під час церемоній. При похованні імператорів часто залишали банки з шоколадом поряд з ними.

6 . У цивілізації майя какао -боби були основною торговою валютою , а вироби з них , пофарбовані глиною , стали мало не найбільш розвиненою індустрією . Всім товарам присвоювалась цінність в одиницях какао: вартість раба - 100 бобів ,   індичка - 20 бобів. У той час як іспанські конкістадори грабували золото , мезоамериканці відвойовували какао- боби. У деяких частинах Латинської Америки боби використовувалися в якості розмінної валюти аж до кінця 19 -го століття.

7 . Поширення шоколаду з Іспанії по всій Європі почалося в шістнадцятому столітті з вигнання євреїв з країни , спільно з Португалією , під час інквізиції. Деякі євреї , які покинули Іспанію , запозичили іспанські секрети обробки шоколаду.

8 . На першому місці за споживанням шоколаду знаходиться Швейцарія , тут припадає по 22 фунти шоколаду в рік на кожну людину. Показники Австралії та Ірландії залишаються на рівні 20 і 19 фунтів на рік на людину , відповідно. Сполучені штати розташовуються на 11 місці , причому тут на частку кожного жителя припадає по 12 фунтів.

9 . Один шматочок шоколадної плитки дає людині енергії , якої вистачить для переміщення на 150 футів.

10 . 10 кг шоколаду є смертельною дозою для людини. Померти солодко можна саме так .

11.  Дослідження показують , що темний шоколад покращує пам'ять , гостроту уваги , швидкість реакції і вміння вирішувати проблеми , за рахунок збільшення припливу крові до мозку. Дослідження також виявили , що темний шоколад допомагає поліпшити зір в країнах з поганими погодними умовами , і сприяє зниженню кров'яного тиску , спад якого добре впливає на підтримку належного рівня холестерину , чутливість до інсуліну і функцію тромбоцитів.

Комментариев нет:

Отправить комментарий