воскресенье, 12 января 2014 г.

Жінка, яка носить штани


        Перша жінка, яка для якої штани були елементом жіночого одягу, стала французька актриса Сара Бернар , яка в 1876 році сфотографувалася у паризькій студії в супермодному наряді.          
       Жінки, які слідкували за модою, готові завжди і в усьому наслідували Сару Бернар, цього разу відмовилися йти слідом за нею. І тільки розвиток жіночого спорту дозволив внести певну свободу в жіночі наряди. Першою  жінкою, яка одягнула штани зі  спортивною метою, була 25- літня міс  Елеонора Сірс із Бостона. В 1909 році вона з’явилася на полі для гри у гольф, одягнена у куртку та в штани, з проханням дозволити їй брати участь у матчі з англійською командою. Розповідають,  що капітан англійців просто онімів, а керівник американської  команди наказав їй негайно піти з поля. Міс Сірс була відомою спортсменкою, яка багато зробила для популяризації спорту серед жінок. Вона була глибоко переконана, що жінки не можуть бути суперницями чоловіків у спортивних змаганнях, поки не відмовляться від довжелезних спідниць, які вони були зобов’язані носити щодня.             

      Через 10 років міс Елейн Бартон з'явилася на легкоатлетичних змаганнях у шортах. У кінці двадцятих років все більше сміливих жінок почали одягати шорти на   страшенно популярні у ті часи піші мандрівки. У березні 1932 року міс Г.Е.Томблін вдалося подолати наступний бар’єр: вона стала першою англійкою, яка з’явилися в шортах на тенісному корті.
                                                                      
                                                                                                          Підготував Денис Вертейко 6-А


2 комментария: