понедельник, 3 февраля 2014 г.

Кольорові олівці. Авторська казка

                   
Жила на світі дівчинка на ім’я Ганнуся ,яка дуже любила малювати. Ганнуся була ще геть маленька, коли вона почала займатися мистецтвом. Прокинувшись зранку вона підходила до свого столику й малювала. Потім йшла в дитячий садок, а коли поверталася додому знову бралася за  свої малюнки.
Одного разу, вона малюючи, заснула з олівцем в руках. З цього й розпочалася історія. Може це й було насправді, та  Ганнуся була дуже задоволена пригодою. Дівчинці приснився сон, де жили кольорові олівці і кожен робив свою справу: червоний-вирощував троянди , синій ловив метеликів та рибок, жовтий спостерігав за сонцем , і всі інші олівці теж мали свою справу. Дівчинка з ними потоваришувала. А коли настав час повертатись,  олівці вирішили, що кожен з них зробить Ганнусі подарунок. Але дівчинці не сподобалися їхні малюнки: синій намалював бурхливе море, зелений - густий темний ліс, червоний  - пожежу. Мала художниця попросила, щоб вони намалювали таку картину, на якій були б усі кольори. Олівці погодилися й разом намалювали  дуже гарну, різнобарвну картину.

Прокинувшись зранку, Ганнуся побачила цю картину у себе на стіні і приємно здивувалася.  Тепер дівчинка запам’ятає цю мальовничу картину  назавжди, а друзі-олівці вчитимуться творити разом.

                                                                    Анна Безсмертна

1 комментарий: